onsdag 1 juni 2011

Likhet?!

Under min senaste VFT-period (praktik) hade vi fått i uppgift av vår mentor att filma oss själva under någon form av aktivitet på förskolan för att sen analysera oss själva som pedagoger. Den sekvens som jag filmade var en del av ett djurtema där vi köpt in fjärilslarver för att följa dem från larv till puppa och slutligen till fjärilar som barnen skulle få mata med nektar några dagar innan de släpptes ut.

Anyway, filmningen gick bra men en bit in i filmen hör jag mig själv, när jag visar den lite större tygburen som pupporna ska sitta i och sedan bli fjärilar i... "Sen när fjärilarna kläckts och vi ska mata dem, vad måste vi tänka på när vi öppnar buren och ska stoppa ner maten?" Det svar jag har i huvudet är "akta så att fjärilarna inte flyger ut".Ett barn svarar: "Akta så man inte rör fjärilarna". Ett annat: "Akta så man inte skrämmer fjärilarna" , klokt och bra båda två men jag, i min iver att få just "mitt" svar, fortsätter och fortsätter ända tills jag får "rätt" svar...

När jag då alltså ser mig själv drabbas jag av en känsla av deja vu...Var har jag sett något liknande innan?! Jodå, till sist kommer jag på det: Sven Melander!!... i Sketchen där han frågar en liten flicka vad barn önskar sig mest av allt i världen.... Ja, inte så att jag blir arg eller så, men just att jag redan har ett tänkt ut ett svar och jag fortsätter och fortsätter att fråga tills jag får mitt svar!

Snacka om nyttig uppgift! Visst är det jobbigt att se sig själv, men ack så utvecklande!

För de som mot förmodan inte sett klippet med Sven Melander eller vi se det igen... här kommer det! (mitt finns tyvärr inte kvar...)
http://www.youtube.com/watch?v=hcxwTgEC7IM
ENJOY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar